Εξηγούνται οι διαφορές στην επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την ανακύκλωση

Εξηγούνται οι διαφορές στην επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την ανακύκλωση

27 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Το να φτιάξετε κάτι νέο από κάτι παλιό είναι ένας δημοφιλής τρόπος να είστε φειδωλοί. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί όροι που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή αυτής της διαδικασίας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην κατανόηση των διαφορών. Πιθανότατα έχετε ακούσει τους όρους ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση που χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο πράγμα. Αν και παρόμοια, κάθε δραστηριότητα είναι μοναδική και ορίζεται με συγκεκριμένο τρόπο. Για να βάλω ένα τέλος σε όλη αυτή τη σύγχυση, θα εξηγήσω όλες τις διαφορές μεταξύ της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης, μαζί με τα οφέλη του καθενός.

επαναχρησιμοποίηση έναντι ανακύκλωσης έναντι ανακύκλωσης

Όταν είσαι πανούργος ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει φθηνότερος τρόπος να βρεις είδη χειροτεχνίας από το να χρησιμοποιείς αυτά που έχεις. Θα αρχίσετε να βλέπετε διαφορετικά όλα τα άχρηστα και ξεπερασμένα ντεκόρ σας. Μόλις αρχίσετε να βλέπετε τις δυνατότητες με όλα αυτά τα παλιά πράγματα, μπορεί να ανακαλύψετε τον εαυτό σας να ασχολείται με ένα νέο χόμπι – την κατάδυση με σκουπίδια! Εξάλλου, τα σκουπίδια ενός ατόμου μπορεί να είναι ο θησαυρός ενός άλλου.

Σχετικό: Πώς να διακοσμήσετε χωρίς να ξοδέψετε χρήματα

Τι είναι η ανακύκλωση;

Η ανακύκλωση είναι η διαδικασία λήψης σκουπιδιών και μετατροπής σε νέο προϊόν. Για παράδειγμα, αντί να πετάξετε ένα πλαστικό μπουκάλι με τα υπόλοιπα σκουπίδια σας, το πετάτε στα σκουπίδια. Στη συνέχεια, το πλαστικό συλλέγεται και στέλνεται σε ένα εργοστάσιο παραγωγής και μετατρέπεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Μια άλλη επιλογή είναι να κρατήσετε αυτά τα σκουπίδια για τον εαυτό σας για να κάνετε κάτι. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα οικονομική ιδέα για χρήση σε παιδικές χειροτεχνίες. Αυτή είναι μια μορφή ανακύκλωσης που μοιάζει περισσότερο με την επαναχρησιμοποίηση.

Τι είναι οι ανακυκλωμένες χειροτεχνίες;

ανακυκλωμένες χειροτεχνίες

Πώς να φτιάξετε μπρελόκ από φελλό κρασιού

Οι ανακυκλωμένες χειροτεχνίες είναι κάθε βιοτεχνικό έργο που χρησιμοποιεί καθημερινά απόβλητα, όπως πλαστικά μπουκάλια, τσίγκινα δοχεία, ρολά χαρτιού υγείας και χαρτοκιβώτια αυγών για να αναφέρουμε μερικά. Κρατάς τα σκουπίδια μακριά από χωματερές και τα μετατρέπεις σε κάτι άλλο. Ουσιαστικά επαναχρησιμοποιείται με απορρίμματα για απόρριψη.

Ποια είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης;

 1. Μειώνει την ποσότητα των απορριμμάτων που αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής.
 2. Προστατεύει τα οικοσυστήματα και την άγρια ​​ζωή.
 3. Εξοικονομεί χρήματα.
 4. Αποτρέπει τη ρύπανση.
 5. Προστατεύει τους φυσικούς πόρους.

Πράγματα που μπορείτε να ανακυκλώσετε για χειροτεχνίες

 • πλαστικό – μπουκάλια, βάζα, μπουκάλια ψεκασμού
 • δοχεία αλουμινίου
 • χαρτόνι – ρολά χαρτιού υγείας, ρολά χαρτοπετσέτες, κουτιά
 • χαρτοκιβώτια αυγών
 • καπάκια μπουκαλιών
 • φελλοί κρασιού
 • ανεπιθύμητη αλληλογραφία, εφημερίδες, περιοδικά
 • γυάλινα – μπουκάλια κρασιού, βάζα, μπουκάλια σόδας

Τι είναι η ανακατεύθυνση;

ανακατεύθυνση

Ανακυκλωμένο συρτάρι και βάση φυτών Ikea

Η επαναχρησιμοποίηση είναι παρόμοια με την ανακύκλωση, με τη διαφορά ότι αντί να φτιάξετε κάτι από σκουπίδια, φτιάχνετε κάτι νέο από ένα παλιό αντικείμενο. Για παράδειγμα, ένα παλιό πουλόβερ που δεν μπορεί πλέον να φορεθεί μπορεί να γίνει μαξιλάρι. Ή μια παλιά μπότα βροχής μπορεί να μετατραπεί σε μια διασκεδαστική ζαρντινιέρα.

Ποια είναι τα οφέλη της επαναχρησιμοποίησης;

 1. Αποκτήστε περισσότερη ζωή από τις αγορές σας.
 2. Εξοικονομήστε χρήματα δημιουργώντας ένα νέο αντικείμενο έναντι αγοράς.
 3. Μειώνει τα απόβλητα των ΧΥΤΑ.

Τι μπορείτε να επαναδιαμορφώσετε;

Μπορείτε πραγματικά να αναδιατάξετε τα πάντα! Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη δημιουργικότητα και σκέψη έξω από το κουτί για να δημιουργήσετε κάτι νέο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που ήταν αρκετά δημοφιλή για επαναχρησιμοποίηση. Εδώ είναι μια λίστα με κοινά στοιχεία.

 • είδη ένδυσης – Τα πουκάμισα, τα πουλόβερ, τα τζιν και τα φανέλα είναι υπέροχα για μαξιλάρια ή οτιδήποτε θα αγοράζατε κανονικά ύφασμα. Αξεσουάρ όπως κουμπιά, τζιν τσέπες και διακοσμητικά με δαντέλα είναι διασκεδαστικό να τα βάζετε σε εξώφυλλα βιβλίων, μαξιλάρια ή οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διασκεδαστική διακόσμηση.
 • Παπούτσια/μπότες – Παλιά παπούτσια ή μπότες κάνουν διασκεδαστικές ζαρντινιέρες ή σπιτάκια πουλιών.
 • Παλιές πόρτες και παράθυρα – Δημιουργήστε έπιπλα, μαυροπίνακες, πινακίδες και άλλα.
 • Χερούλι πόρτας – Χρησιμοποιήστε παλιά πόμολα για γάντζους οθόνης τοίχου.
 • Βιβλία – Χρησιμοποιήστε εξώφυλλα και σελίδες για να δημιουργήσετε κορνίζες ή σελιδοδείκτες.
 • σκάφη – Οι σπασμένες πλάκες είναι ιδανικές για τη χρήση των κεραμικών τεμαχίων για τη δημιουργία μωσαϊκού πέτρας για σκαλοπάτι ή ζαρντινιέρα. Τα ποτήρια, οι κούπες και τα ποτήρια μπορούν να επανατοποθετηθούν σε κηροπήγια ή βάζα.
 • Κορνίζες/καθρέπτες – Φτιάξτε δίσκους, μαυροπίνακες και πίνακες ανακοινώσεων.
 • Σιφονιέρα – Τα συρτάρια μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε φορητό αποθηκευτικό χώρο κάτω από ένα κρεβάτι ή ως πάγκο ή ακόμα και σε κρεβάτι για κατοικίδια.

Τι είναι το Upcycling;

ανακύκλωση

Μεταμορφώθηκε η συρταριέρα σε ένα μπαρ στο σπίτι

Η ανακύκλωση είναι ουσιαστικά η βελτίωση ενός νέου προϊόντος για να του δώσει μεγαλύτερη αξία. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η αναδιάταξη των επίπλων. Διαφέρει από την επαναχρησιμοποίηση γιατί η χρήση του αντικειμένου παραμένει βασικά η ίδια αλλά έχει βελτιωθεί. Για παράδειγμα, μια συρταριέρα που μετατρέπεται σε μπαρ εξακολουθεί να λειτουργεί ως συρταριέρα, αλλά έχει το πρόσθετο χαρακτηριστικό της μπλούζας. Τα συρτάρια των συρταριών μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για να κρατάτε ρούχα ή γυάλινα σκεύη.

Ποια είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης;

 1. εξοικονομώ χρήματα.
 2. Δημιουργήστε κάτι υψηλότερης αξίας από κάτι που δεν σας αρέσει πια.
 3. Αποκτήστε ικανοποίηση από τη βελτίωση αυτού που ήδη κατέχετε.

Repurpose vs Recycle vs Recycle

Εν ολίγοις, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση είναι παρόμοια στο ότι κάνουν αλλαγές σε ένα υπάρχον προϊόν. Η διαφορά είναι ότι η επαναχρησιμοποίηση μετατρέπει κάτι παλιό σε ένα εντελώς νέο προϊόν με μια νέα χρήση. Η ανακύκλωση απλώς βελτιώνει το προϊόν διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργία του.

Η ανακύκλωση, ως επί το πλείστον, διαχωρίζει το πλαστικό, το αλουμίνιο και το χαρτόνι που πρέπει να συλλέξετε και να στείλετε για να λιώσει σε ένα ακατέργαστο προϊόν που θα μετατραπεί σε κάτι άλλο. Όταν πρόκειται για έργα χειροτεχνίας, οι ανακυκλωμένες χειροτεχνίες παίρνουν εκείνα τα αντικείμενα που προορίζονται για ανακύκλωση για να φτιάξουν κάτι νέο.

Η διαφορά μεταξύ ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης στη χειροτεχνία είναι το υλικό που χρησιμοποιείται. Τα σκουπίδια είναι για ανακυκλωμένες χειροτεχνίες και τα παλιά οικιακά είδη χρησιμοποιούνται για ανακυκλωμένες χειροτεχνίες.