Η ομορφιά των πλακιδίων πορσελάνης στο μπάνιο σας

Η ομορφιά των πλακιδίων πορσελάνης στο μπάνιο σας

20 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Η χρήση ανθεκτικών πλακιδίων γρανίτη στο μπάνιο σας μετατρέπει αμέσως τον χώρο σας σε έναν κομψό και λειτουργικό χώρο. Το μπάνιο δεν είναι απλώς ένας χώρος στο σπίτι αφιερωμένος στην προσωπική υγιεινή. Εδώ ξεκινάς και τελειώνεις τη μέρα σου, μια πραγματική όαση ευεξίας, αναζωογόνησης και χαλάρωσης.

Επομένως, όταν σχεδιάζετε ή αναδιαμορφώνετε το μπάνιο σας, θέλετε ένα σχέδιο που να είναι ταυτόχρονα λειτουργικό και όμορφο. Η προσθήκη πλακιδίων γρανίτη θα ενισχύσει την ομορφιά του σπιτιού σας και θα διαρκέσει για χρόνια.

Πλακάκια πορσελάνης από γρανίτη

Γιατί έχει νόημα η επιλογή πλακιδίων πορσελάνης

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ή την εκ νέου διακόσμηση αυτού του δωματίου, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα καλύτερα δυνατά υλικά. Ένας ιδιαίτερος τομέας στον οποίο πρέπει να εστιάσετε είναι το δάπεδο και ένα υλικό ξεχωρίζει για τα πολλά πλεονεκτήματά του: τα πορσελάνινα σκεύη.

Πέτρα από πορσελάνη, που ονομάζεται επίσης “αμαρτία πορσελάνη” στα ιταλικά είναι ένα αγαπημένο υλικό για δάπεδα μπάνιου. Επιπλέον, αυτό οφείλεται στα στιβαρά χαρακτηριστικά του και στις διαφορετικές σχεδιαστικές επιλογές του. Επιπλέον, όταν κάνετε ανακαίνιση, θα ανακαλύψετε γιατί τα πλακάκια γρανίτη θα βρίσκονται ψηλά στη λίστα σας.

Πλακάκι πορσελάνης από γρανίτη

Ανθεκτικότητα και ανθεκτικότητα της πορσελάνης

Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες των πορσελάνης είναι η απίστευτη αντοχή τους. Στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με πολλές άλλες επιλογές δαπέδων, είναι απίστευτα ανθεκτικό. Επιπλέον, αυτό οφείλεται στη διαδικασία παραγωγής όπου ο εξευγενισμένος πηλός και άλλα φυσικά υλικά ψήνονται σε κλίβανο σε υψηλές θερμοκρασίες, συνήθως μεταξύ 1200 και 1400 βαθμών Κελσίου.

Επιπλέον, αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα ένα πυκνό, γυαλισμένο υλικό με χαμηλό πορώδες: ένα πλακίδιο απίστευτα ανθεκτικό σε γρατσουνιές, ρωγμές, χημικά και τριβή. Η ανθεκτικότητα των κεραμικών από πορσελάνη υπολογίζεται χρησιμοποιώντας την κλίμακα MOHS, ένα μέτρο σκληρότητας ορυκτών.

Σε αυτήν την κλίμακα, τα κεραμικά από πορσελάνη βαθμολογούνται συνήθως με 7 ή 8 στα 10, με το 10 να είναι το σκληρότερο (διαμάντι). Επίσης δείχνει την ικανότητά του να αντέχει σε κρούση και τριβή. Ιδανικά, γεγονός που το καθιστά τέλειο για χώρους όπως το μπάνιο που χρησιμοποιούνται πολύ σε καθημερινή βάση.

Η μακροζωία είναι μια άλλη σημαντική πτυχή της ελκυστικότητας της πορσελάνης. Όταν τοποθετηθούν και συντηρηθούν σωστά, τα πλακάκια μπορούν να διαρκέσουν για πολλές δεκαετίες. Ενώ η αρχική επένδυση μπορεί να είναι υψηλότερη από ορισμένα άλλα υλικά, η μακροζωία των πέτρινων ειδών από πορσελάνη συχνά το καθιστά μια πιο οικονομική επιλογή μακροπρόθεσμα.

Τα πλακάκια μπορούν να αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου χωρίς να χάσουν την αισθητική τους όψη, αποδεικνύοντας ότι είναι μια σοφή επένδυση για το μπάνιο σας. Επιπλέον, η πορσελάνη είναι επίσης ανθεκτική στην υπεριώδη ακτινοβολία, που σημαίνει ότι δεν θα ξεθωριάσει ή αποχρωματιστεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν το μπάνιο σας λαμβάνει καλό φυσικό φως.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε τα πλακάκια σας, είναι πάντα συνετό να επιλέγετε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή που τηρεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να γνωρίζετε ότι λαμβάνετε πλακάκια που προσφέρουν την ανώτερη ανθεκτικότητα και μακροζωία που προσφέρουν τα πορσελάνινα κεραμικά.

Τα πλακάκια πορσελάνης είναι ανθεκτικά στο νερό και την υγρασία

Το μπάνιο είναι ένα περιβάλλον υψηλής υγρασίας που εκτίθεται σε συχνή επαφή με το νερό. Αυτό συνήθως καθιστά την αντοχή στο νερό καθοριστικό παράγοντα κατά την επιλογή δαπέδου μπάνιου. Τα κεραμικά από πορσελάνη είναι ουσιαστικά αδιαπέραστα από το νερό λόγω του χαμηλού πορώδους τους.

Αυτό το υλικό είναι εντελώς αδιάβροχο, το οποίο εμποδίζει την απορρόφηση νερού και προστατεύει το δάπεδο από πιθανή ζημιά στο νερό. Επιπλέον, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λεκέδες, δεν υπάρχουν υδατογραφήματα και μικρότερος κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας και μούχλας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αισθητική του μπάνιου σας.

Επιπλέον, τα κεραμικά είναι εξαιρετικά υγιεινά και μπορούν να καθαριστούν εύκολα με οποιοδήποτε απορρυπαντικό, ακόμα και το πιο επιθετικό. Δεν απορροφά υγρασία ή δυσάρεστες οσμές, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του αέρα.

Τα κεραμικά είναι εύκολα στη συντήρηση και αισθητικά ευχάριστα

Γενικά, κανείς δεν θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο από τον απαραίτητο καθαρισμό και απολύμανση πλακάκια μπάνιου ή πατώματα. Τα καλά νέα είναι ότι τα κεραμικά από πορσελάνη είναι απίστευτα εύκολο στη συντήρηση. Η γυαλιστερή και σκληρή του επιφάνεια είναι ανθεκτική στους λεκέδες και δεν συγκρατεί βρωμιά ή σκόνη.

Το τακτικό σκούπισμα ή το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα σε συνδυασμό με την περιστασιακή σφουγγαρίστρα είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται για να διατηρηθεί η καλύτερη εμφάνιση των δαπέδων από πορσελάνη. Επιπλέον, δεν χρειάζονται ειδικά καθαριστικά: αρκεί ένα απλό μείγμα ζεστού νερού και ενός ήπιου απορρυπαντικού.

Για να μην αναφέρουμε ότι η πορσελάνη δεν είναι μόνο ανθεκτική και μεγάλης διάρκειας. Αυτό το υλικό προσφέρει επίσης σημαντική αισθητική εμφάνιση.

Διαθέσιμα σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων, σχεδίων και φινιρισμάτων, υπάρχουν πλακάκια που ταιριάζουν σε κάθε σχεδιαστική προτίμηση, από μινιμαλιστικό έως ρουστίκ, μοντέρνο έως παραδοσιακό.

Είτε θέλετε την εμφάνιση της φυσικής πέτρας, ένα εφέ ξύλου ή ένα γεωμετρικό σχέδιο, θα το βρείτε σε πορσελάνινα σκεύη. Αυτή η ευελιξία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη εμφάνιση για το μπάνιο σας που αντανακλά το στυλ σας.

Η Ceramiche Refin, η ιταλική πορσελάνη και τα πλακάκια μπάνιου δίνουν μια φρέσκια όψη σε κάθε περιβάλλον

Εάν θέλετε να αγοράσετε μια κομψή συλλογή από πορσελάνινα αγγεία τόσο για τον σχεδιασμό έργων όσο και για οικιακούς προορισμούς, Ceramiche Refin προσφέρει πολλές λύσεις για κάθε ανάγκη. Η ιταλική εταιρεία είναι παρούσα στη διεθνή αγορά από το 1962. Σήμερα, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα λύσεων πλακιδίων πορσελάνης που αντλούν έμπνευση από διάφορα φυσικά υλικά όπως μάρμαρο, ξύλο, σχιστόλιθος και τερακότα.

Ceramiche Refin εξαγωγές Made in Italy Σχεδιασμός και προσοχή στη λεπτομέρεια, κομψότητα, σεβασμός στο περιβάλλον και καινοτομία παγκοσμίως. Η εταιρεία παράγει περισσότερα από 8 εκατομμύρια m² πλακιδίων πορσελάνης ετησίως, χάρη σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για τη δημιουργία επιφανειακών γραφικών και διαδικασιών μετά την παραγωγή.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλά προϊόντα, όπως κομψά και ανθεκτικά πλακάκια μπάνιου. Πλήρως αδιάβροχη, εύκολη στο καθάρισμα και υγιεινή, η πορσελάνη είναι η ιδανική επιλογή για πλακάκια τοίχου και δαπέδου. Τα προϊόντα πέτρας στο μπάνιο μπορούν επίσης εύκολα να αντικαταστήσουν άλλα υλικά, όπως ξύλο, πέτρα ή μάρμαρο, με εξαιρετικά ρεαλιστική εμφάνιση και την προστιθέμενη αξία της εγγυημένης τεχνικής απόδοσης με την πάροδο του χρόνου.

Συλλογές κεραμικών από πορσελάνη

Αυτή η ιταλική εταιρεία προσφέρει επίσης πολλές συλλογές από πορσελάνινα αγγεία. Η Orobica, για παράδειγμα, ερμηνεύει τη διάσημη πέτρα που εξορύσσεται στην περιοχή Grè στις πλαγιές του Monte Clemo, στη βορειοδυτική όχθη της λίμνης Iseo.

Επιπλέον, το υλικό περιλαμβάνει άνισα κατανεμημένες πέτρες διαφορετικών μεγεθών. Το κυματιστό αποτέλεσμα τονίζει την καθοριστική εναλλαγή στοιχείων. Υπάρχουν επίσης βότσαλα σε πιο ζεστές αποχρώσεις που συμβάλλουν σε μια ακόμη πιο ποικίλη και δυναμική επιφάνεια.

Η συλλογή Sublime είναι ένας φόρος τιμής στη Βουργουνδία, μια από τις πιο γοητευτικές περιοχές της νότιας Γαλλίας. Θυμίζει έναν πολύ σπάνιο τύπο τοπικής πέτρας ασβεστολιθικής προέλευσης που δεν μπορείτε να βρείτε σήμερα.

Μια προσπάθεια αναδημιουργίας της αισθητικής αυτών των τόπων όπου η ζωή είναι πιο αργή και η στενή σύνδεση με την άγρια ​​φύση συνεχίζεται. Το αποτέλεσμα είναι μια επιφάνεια που χαρακτηρίζεται από φωτοστέφανα και μικρές λεπτομέρειες, ενώ φλέβες με λεπτή αντίθεση διαγραμμίζουν το φόντο.

Στο κλείσιμο

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για την ομορφιά και τη δυαδικότητα των πλακιδίων μπάνιου από γρανίτη, μπορείτε να κάνετε μια σοφή επιλογή. Και όταν νιώσετε ότι ήρθε η ώρα για την επόμενη ανακαίνισή σας, μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο!

Μικρό μπάνιο

Όποιος έχει μικρό μπάνιο γνωρίζει τους αγώνες διακόσμησης που αντιμετωπίζουμε. Αλλά μπορείτε να ομορφύνετε το μικρό σας μπάνιο στον χώρο των ονείρων σας. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές ενός επαγγελματία, θα μπορέσετε να συγκεντρώσετε μερικές εμπνευσμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε γρήγορα το μικρό σας μπάνιο.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️