Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

2 Ιουλίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Intuit Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Η καθαρή σας θέση είναι ένα μέτρο των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που κατέχετε και μπορεί να σας βοηθήσει να σας δώσει μια ιδέα για τη συνολική οικονομική σας εικόνα.

Η μέση καθαρή αξία μιας αμερικανικής οικογένειας ήταν περίπου 748.800 δολάρια το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve. Αλλά η διάμεση καθαρή αξία είναι μόνο 121.700 $, αντικατοπτρίζοντας τη μέση των δεδομένων. (Τα νοικοκυριά υψηλής καθαρής αξίας παραμορφώνουν τον μέσο όρο.)

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Federal Reserve υπολογίζει την καθαρή αξία μιας οικογένειας ή ενός νοικοκυριού. Έτσι, μπορεί να υπάρχουν πρόσθετες ροές εισοδήματος από πολλαπλά άτομα που εργάζονται.

Εάν είστε νέος και μόλις μπείτε στο εργατικό δυναμικό, πιθανότατα δεν έχετε πολλά περιουσιακά στοιχεία, ενώ κάποιος πιο εδραιωμένος στο εργατικό δυναμικό μπορεί. Για καλύτερη αναφορά, θα αναλύσουμε τη μέση καθαρή αξία ανά ηλικία.Τι είναι η καθαρή αξία;

Η καθαρή σας αξία είναι η αξία όλων των περιουσιακών σας στοιχείων (δηλαδή οι αποταμιεύσεις, οι επενδύσεις στο σπίτι και η συνταξιοδότηση) μείον τις υποχρεώσεις που οφείλετε (δηλ. δάνεια, στεγαστικό χρέος και χρέος πιστωτικών καρτών).

Εάν η καθαρή σας θέση είναι θετική, μπορείτε να συμπεράνετε ότι έχετε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από παθητικό, ενώ μια αρνητική καθαρή θέση θα σήμαινε ότι οι υποχρεώσεις σας είναι περισσότερες από τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

Η Έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα Οικονομικά των Καταναλωτών, που κυκλοφόρησε το 2020 (χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν το 2019), αποκάλυψε την ακόλουθη εικόνα της μέσης καθαρής θέσης ανά ηλικία.

Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

Ηλικία Μέση καθαρή αξία
Κάτω των 35 ετών 76.300 $
35–44 436.200 $
45–54 $833.200
55–64 1.175.900 $
65–74 1.217.700 $
75+ 977.600

Ενώ τα στοιχεία της μέσης καθαρής αξίας λένε ένα πράγμα, η μέση καθαρή αξία ανά ηλικία λέει κάτι άλλο.

Όταν παίρνετε τον μέσο όρο από μια μεγάλη ομάδα δεδομένων, τυχόν ακραίες τιμές θα τον επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση, οι ακραίες τιμές θα ήταν εξαιρετικά πλούσιοι ή φτωχοί. Αυτές οι ακραίες τιμές διογκώνουν τον μέσο όρο, δημιουργώντας μια κάπως μη ρεαλιστική εικόνα της καθαρής αξίας της τυπικής αμερικανικής οικογένειας.

Η διάμεσος, ο μέσος όρος όλων των δεδομένων, μπορεί να είναι πιο ρεαλιστικός.

Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

Ηλικία Μέση καθαρή αξία
Κάτω των 35 ετών $13.900
35–44 91.300 $
45–54 $168.600
55–64 212.500 $
65–74 $266.400
75+ $254.800

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε την καθαρή σας αξία

Το να γνωρίζετε την καθαρή σας αξία δεν σημαίνει μόνο να γνωρίζετε το χρέος σας προς τα περιουσιακά στοιχεία. Είναι επίσης να σας παρέχουμε μια γρήγορη επισκόπηση της οικονομικής σας κατάστασης ανά πάσα στιγμή.

Σκεφτείτε την καθαρή σας αξία ως κάρτα αναφοράς. Παραμένετε ίδιοι, βελτιώνεστε ή γλιστράτε πίσω; Λάβετε αυτές τις πληροφορίες για να κατανοήσετε τα επόμενα βήματά σας για να βελτιώσετε την οικονομική σας εικόνα.

υπολογίστε την καθαρή σας αξίαΕικόνα: Υπολογισμός της καθαρής σας αξίας

Πώς να υπολογίσετε την καθαρή σας αξία

Ο υπολογισμός της καθαρής σας αξίας είναι τόσο απλός όσο να αθροίσετε τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις σας και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τις υποχρεώσεις σας από τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Για να ξεκινήσετε, ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα περιουσιακών στοιχείων.

 • Το σπίτι σου
 • Ελεγχος λογαριασμών
 • Εξοικονόμηση λογαριασμών
 • Αποταμιεύσεις για συνταξιοδότηση
 • Υπόλοιπα επενδυτικών λογαριασμών
 • Πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα
 • Οχήματα

Ακολουθούν ορισμένες κοινές μορφές υποχρεώσεων.

 • Στεγαστικά δάνεια
 • Δάνεια αυτοκινήτου
 • Φοιτητικά δάνεια
 • Προσωπικά δάνεια
 • Χρέος πιστωτικής κάρτας
 • Οφειλόμενοι φόροι
 • Συνυπογεγραμμένα δάνεια

5 βήματα για να αυξήσετε την καθαρή σας αξία

1. Εξοφλήστε τα χρέη σας

Δεδομένου ότι η καθαρή σας αξία εξαρτάται εν μέρει από τα χρέη που οφείλετε, είναι σημαντικό να εξοφλήσετε τα χρέη σας. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξοφλήσετε το χρέος είναι να ξεκινήσετε με την εξόφληση του μικρότερου χρέους σας ενώ κάνετε μηνιαίες πληρωμές για άλλα χρέη.

Μόλις εξοφλήσετε το πρώτο σας χρέος, χρησιμοποιήστε τα χρήματα που βάλατε για τις πληρωμές του και μεταφέρετέ τα στο επόμενο μικρότερο χρέος. Αυτή είναι γνωστή ως μέθοδος χιονόμπαλας.

2. Ανώτατες συνταξιοδοτικές εισφορές

Εάν η εταιρεία στην οποία εργάζεστε προσφέρει κάποιο είδος συνταξιοδοτικών παροχών, προσπαθήστε να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο, ειδικά εάν η εταιρεία σας αντιστοιχεί σε ένα μέρος των συνεισφορών σας. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία παίζουν μεγάλο ρόλο στην καθαρή σας αξία. Δεν είναι κακή ιδέα να συνεισφέρετε περισσότερο στη συνταξιοδότησή σας και να την παρακολουθήσετε να μεγαλώνει.

3. Βάλτε χρήματα σε αποταμιεύσεις υψηλής απόδοσης

Γνωρίζατε ότι ένας τυπικός λογαριασμός ταμιευτηρίου στην τράπεζά σας μπορεί να μην σας δώσει το υψηλότερο δυνατό επιτόκιο;

Μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους λογαριασμών, όπως ταμιευτήρια υψηλής απόδοσης, λογαριασμούς χρηματαγοράς ή πιστοποιητικά καταθέσεων. Αυτοί οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου μπορεί να διαθέτουν ορισμένα προσόντα, αλλά μπορούν επίσης να σας προσφέρουν υψηλότερη απόδοση της επένδυσής σας από έναν τυπικό λογαριασμό ταμιευτηρίου. Κάντε έρευνα για να δείτε ποιες άλλες επιλογές μπορεί να έχετε.

Δοκιμάστε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης με επιτόκια άνω του μέσου όρου με το Credit Karma Money™ Save.

4. Δημιουργήστε πολλαπλές ροές εισοδήματος

Εάν ενδιαφέρεστε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, μπορείτε να σκεφτείτε να δημιουργήσετε νέες ροές εισοδήματος. Είτε πρόκειται για ανεξάρτητους πελάτες, για επενδύσεις σε ακίνητα ή για έναρξη ενός podcast, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να κερδίσετε χρήματα στο πλάι.

Απλώς θυμηθείτε ότι αυτή η επιλογή θα πάρει πιθανώς τον περισσότερο χρόνο και προσπάθεια (και πιθανώς τα δικά σας χρήματα προκαταβολικά) σε σύγκριση με άλλες προτάσεις.

5. Περικοπή κόστους

Ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι να μειώσετε το κόστος όπου μπορείτε. Ξεκινήστε προσδιορίζοντας πόσα ξοδεύετε σε διάφορους τομείς της ζωής σας, όπως είδη παντοπωλείου, έξοδοι, ψυχαγωγία, συνδρομητικές υπηρεσίες και άλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή μας προϋπολογισμού για να εκτελέσετε ορισμένα σενάρια.

5 βήματα για να αυξήσετε την καθαρή σας αξίαΕικόνα: 5 βήματα για να αυξήσετε την καθαρή σας αξία

Η καθαρή σας αξία και οι μελλοντικοί οικονομικοί σας στόχοι

Όπως η καθαρή αξία του καθενός θα φαίνεται διαφορετική λόγω της ηλικίας του, έτσι θα είναι και οι οικονομικοί του στόχοι. Ακολουθούν ορισμένες υγιείς συνήθειες και στόχοι για τα χρήματα που πρέπει να στοχεύσετε με βάση την ηλικία.

Στόχοι κάτω των 35 ετών

Για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, η εστίασή σας μπορεί να είναι να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να μάθετε να τον τηρείτε. Άλλοι στόχοι μπορεί να περιλαμβάνουν την εξόφληση του χρέους, τη δημιουργία πίστωσης, τη δημιουργία λογαριασμού έκτακτης ανάγκης ταμιευτηρίου και την έναρξη ενός ταμείου συνταξιοδότησης.

Στοχεύει ηλικίες 36 έως 45 ετών

Σε αυτό το σημείο της ζωής σας, μπορεί να κερδίζετε περισσότερα και η καθαρή σας αξία μπορεί να αυξάνεται. Μερικοί οικονομικοί στόχοι μπορεί να περιλαμβάνουν την αγορά ενός σπιτιού, την έναρξη ενός προγράμματος αποταμίευσης κολεγίου για τα παιδιά και τη διάθεση περισσότερων στο ταμείο συνταξιοδότησης.

Στοχεύει ηλικίες 46 έως 55 ετών

Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 και στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ίσως είναι καιρός να αρχίσετε να γίνεστε πιο επιθετικοί με το συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα καθώς η καθαρή σας αξία αυξάνεται. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεγιστοποιήσετε τα 401k της εταιρείας σας και να ανοίξετε ένα IRA ή Roth IRA.

Στοχεύει ηλικίες 56 έως 65 ετών

Καθώς πλησιάζετε στην ηλικία συνταξιοδότησης, μπορεί να σκέφτεστε πώς θα είναι η ζωή μετά τη συνταξιοδότηση. Θέλετε να ταξιδέψετε περισσότερο; Μείωση του σπιτιού σας; Θέλετε να μετακομίσετε σε άλλη χώρα για να είστε πιο κοντά στην οικογένεια;

Οι απαντήσεις σε αυτούς τους τύπους ερωτήσεων θα σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε τον οικονομικό σας προγραμματισμό.

Στόχοι για ηλικία 65+

Επειδή μπορεί να μην εργάζεστε ή να εργάζεστε τόσο πολύ, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε την καθαρή σας αξία να μειώνεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να βάζετε οικονομικούς στόχους. Για παράδειγμα, θα πρέπει πάντα να έχετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης μόνο σε περίπτωση που το σπίτι σας χρειάζεται επισκευή, το αυτοκίνητό σας χρειάζεται αντικατάσταση ή έχετε έναν απροσδόκητο ιατρικό λογαριασμό.

Σκεφτείτε σε ποια ηλικία θα αρχίσετε να λαμβάνετε τις πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης. Αν και μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε ορισμένες παροχές στην ηλικία των 62 ετών, θα λαμβάνετε τις πλήρεις παροχές συνταξιοδότησης μόνο εάν καθυστερήσετε να τις λάβετε μέχρι την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησής σας.