Τι είναι ένας καλός μισθός;

Τι είναι ένας καλός μισθός;

4 Ιουνίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Intuit Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Ο εθνικός διάμεσος μισθός το 2021 ήταν 58.260 $, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.

Ωστόσο, πολλοί παράγοντες καθορίζουν εάν παίρνετε έναν «καλό» μισθό.

Τι είναι ένας καλός μισθός; Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με πράγματα όπως το πού ζείτε, την ηλικία και το επάγγελμά σας. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε μια γενική κατανόηση των πληροφοριών μισθού για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε μια κατάλληλη καριέρα και να βελτιώσετε τις προοπτικές εργασίας σας.

Γνωρίζοντας τον κατάλληλο μισθό για το επάγγελμά σας, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερα προετοιμασμένοι να διαπραγματευτείτε τους μισθούς με έναν εργοδότη.

Θα εξετάσουμε γενικές πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να αξιολογήσετε τον μισθό σας και να προσδιορίσετε ποιο εύρος αμοιβών μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς.Παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν έναν καλό μισθό

Για να προσδιορίσετε εάν ένας μισθός είναι ανταγωνιστικός, ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

εκπαίδευση

Αν και η εκπαίδευση δεν εγγυάται πάντα την επιτυχία στον τομέα της σταδιοδρομίας σας, το να έχετε απολυτήριο γυμνασίου ή υψηλότερο συχνά σας δίνει πρόσβαση σε περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. Επιπλέον, η απόκτηση πτυχίου από ένα καθιερωμένο πρόγραμμα στον τομέα σας μπορεί γενικά να αυξήσει τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε από κορυφαίες εταιρείες.

Επίπεδο εμπειρίας

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη εμπειρία έχετε, τόσο πιο πιθανό είναι να πληρωθείτε. μικρό έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων Στο σημερινό εργατικό δυναμικό, πολλές εταιρείες αγωνίζονται να βρουν υποψηφίους που έχουν επαρκή εμπειρία και πληρούν τις απαιτήσεις εργασίας.

Ως αποτέλεσμα, οι μισθοί για αυτές τις προηγμένες θέσεις αυξάνονται.

Επειδή η εμπειρία είναι τόσο πολύτιμη για τους εργοδότες, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι θέσεις εργασίας αρχικού επιπέδου δεν πληρώνονται καλά. Εάν μόλις ξεκινήσατε την πρώτη σας δουλειά εκτός κολεγίου, συνήθως αναμένεται χαμηλότερος μισθός. Αλλά καθώς προχωράτε στην καριέρα σας, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε μια σταθερή αύξηση στο ετήσιο εισόδημά σας.

Βιομηχανία

Ο κλάδος στον οποίο εργάζεστε έχει σημαντικό αντίκτυπο στις δυνατότητες κερδών σας. Τομείς υψηλής τεχνικής που απαιτούν μεγαλύτερης διάρκειας κατάρτιση, εκπαίδευση ή μαθητεία έχουν γενικά υψηλότερους μισθούς.

Η υγειονομική περίθαλψη, η μηχανική, τα οικονομικά, η ψυχαγωγία, η νομική και η τεχνολογία πληροφοριών είναι παραδείγματα βιομηχανιών υψηλού εισοδήματος. Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες κερδών σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε μια καριέρα σε έναν επικερδή τομέα που σας ενδιαφέρει.

Γεωγραφική τοποθεσία

Ακόμη και όταν ο τίτλος εργασίας, η εμπειρία και το επίπεδο εκπαίδευσης είναι τα ίδια, οι μισθοί στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Αυτή η διαφορά στους μισθούς οφείλεται κυρίως στον διαφορετικό βαθμό τοπικής ζήτησης για εργασία, στο κόστος ζωής και στον φορολογικό συντελεστή. Για παράδειγμα, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, το μέσο ετήσιο εισόδημα για έναν μηχανικό λογισμικού το 2021 ήταν περίπου 167.000 $. Εν τω μεταξύ, στο Σικάγο, οι μηχανικοί λογισμικού κερδίζουν χαμηλότερο ετήσιο μισθό περίπου 114.000 $ ετησίως.

Τι είναι ένα καλό μεροκάματο;

Μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με το τι θεωρείται καλός μισθός. Αυτό που ένα άτομο μπορεί να θεωρήσει κατάλληλο μισθό μπορεί να μην είναι αποδεκτό από ένα άλλο άτομο. Οι συνήθειες δαπανών σας, οι οικονομικοί σας στόχοι, το ύψος του χρέους και άλλοι προσωπικοί σας παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον ιδανικό μισθό σας.

Βασικά φαγητά: Αυτό που θεωρείται καλός μισθός ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την τοποθεσία, το κόστος ζωής και την επιλογή σταδιοδρομίας.

Για να μάθετε πόσο εισόδημα μπορεί να χρειαστείτε για να ζήσετε άνετα ως άγαμος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή μας κόστους ζωής για να συγκρίνετε το εισόδημα που πρέπει να αποκτήσετε σε κάθε πολιτεία.

Ποιος είναι ο μέσος μισθός στις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με Εθνικές Προβλέψεις Επαγγελματικής Απασχόλησης και Μισθών για τον Μάιο 2021 από το BLS.

Από το 2021, υπολογίζεται ότι οι γυναίκες στις ΗΠΑ κερδίζουν περίπου 83 σεντς για κάθε δολάριο αυτός κερδίζει. Αυτό είναι μια βελτίωση από 77 σεντς μια δεκαετία νωρίτερα.

μέσο μισθό στις ΗΠΑΕικόνα: Μέσος μισθός στις ΗΠΑ

Πόσα κερδίζουν οι γυναίκες σε εβδομαδιαία βάση σε διάφορες ηλικίες, με βάση τα δεδομένα BLS από το τέταρτο τρίμηνο του 2022:

 • 16 έως 19: 602 $ (31.304 $ ανά έτος)
 • 20 έως 24: 706 $ (36.712 $ ανά έτος)
 • 25 έως 34: 955 $ (49.660 $ ανά έτος)
 • 35 έως 44: 1.099 $ (57.148 $ ανά έτος)
 • 45 έως 54: 1.042 $ (54.184 $ ανά έτος)
 • 55 έως 64: 1.017 $ (52.884 $ ανά έτος)
 • 65+: 873 $ (45.396 $ ανά έτος)

Πόσα κερδίζουν οι άνδρες σε εβδομαδιαία βάση σε διαφορετικές ηλικίες, με βάση τα ίδια δεδομένα:

 • 16 έως 19: 644 $ (33.488 $ ανά έτος)
 • 20 έως 24: 771 $ (40.092 $ ανά έτος)
 • 25 έως 34: 1.091 $ (56.732 $ ανά έτος)
 • 35 έως 44: 1.305 $ (67.860 $ ανά έτος)
 • 45 έως 54: 1.355 $ (70.460 $ ανά έτος)
 • 55 έως 64: 1.329 $ (69.108 $ ανά έτος)
 • 65+: 1.205 $ (62.660 $ ανά έτος)
 • Λιγότερο από ένα απολυτήριο γυμνασίου: 626 $ (32.552 $ ετησίως)
 • Απολυτήριο γυμνασίου: 809 $ (42.068 $ ετησίως)
 • Κάποιο κολέγιο, χωρίς πτυχίο: 899 $ (46.748 $ ετησίως)
 • Πτυχίο συνεργάτη: 963 $ (50.076 $ ετησίως)
 • Προπτυχιακό: $1.334 ($69.368 ανά έτος)
 • Μεταπτυχιακό: $1.574 ($81.848 ανά έτος)
 • Επαγγελματικό πτυχίο: 1.924 $ (100.048 $ ετησίως)
 • Διδακτορικό: 1.909 $ (99.268 $ ανά έτος)

Σημείωση: Όλοι οι αριθμοί που αναφέρονται είναι εβδομαδιαία κέρδη με βάση τα δεδομένα του 2021.

Μέσος μισθός στις ΗΠΑ ανά κλάδο

 • Προετοιμασία φαγητού: 29.450 $
 • Υγειονομική Βοήθεια: $33.330
 • Προσωπική φροντίδα και εξυπηρέτηση: 33.620 $
 • Γεωργία, Αλιεία και Δασοκομία: 34.730 $
 • Κατασκευή και εξόρυξη: 55.900 $
 • Εκπαίδευση: 62.140 $
 • Τέχνη, σχέδιο, ψυχαγωγία, αθλήματα και μέσα ενημέρωσης: 66.100 $
 • Επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες: $82.610
 • Αρχιτεκτονική και Μηχανική: 91.740 $
 • Υπολογιστές και Μαθηματικά: 99.860 $

Ποιο είναι το μέσο ποσοστό αύξησης;

Η λήψη προαγωγής μπορεί να έχει καλύτερο αντίκτυπο στο ετήσιο εισόδημά σας. Τα ποσοστά αύξησης ποικίλλουν συχνά ανάλογα με τον λόγο της αύξησης, τον τίτλο εργασίας, τον πληθωρισμό και το τι μπορεί να αντέξει η εταιρεία σας τη στιγμή της αύξησης.

Από το 2021 έως το 2022, οι εργαζόμενοι στην Αμερική είδαν τους μισθούς να αυξάνονται κατά περίπου 4%. Πηγές όπως Willis Towers Watson ή Μισθολογικη κλιμακα αναφέρουν ότι οι εταιρείες αναμένουν αύξηση των μέσων μισθών μεταξύ 4% και 5% το 2023.

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να λάβει αύξηση μισθού περιλαμβάνουν

 • Αυξημένο κόστος ζωής
 • Κράτηση στη φυλακή
 • Με βάση την αξία
 • Διάρκεια υπηρεσίας
 • Εκτέλεση εργασιών
 • Νέα καθήκοντα

Πώς να βρείτε μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά

Εάν ελπίζετε να βρείτε δουλειά σε ένα επάγγελμα με υψηλότερες αμοιβές, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε μια καλά αμειβόμενη δουλειά στο σημερινό ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό.

Υποστηρίξτε τις δεξιότητές σας στο μέλλον

Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης και της εξελιγμένης τεχνολογίας, η φύση της εργασίας αλλάζει συνεχώς και είναι σημαντικό να συμβαδίζετε με τις τελευταίες τάσεις και να αναπτύσσετε δεξιότητες που θα είναι πολύτιμες στο μέλλον.

Για παράδειγμα, ταχέως αναπτυσσόμενες σταδιοδρομίες καθώς οι επιστήμονες δεδομένων και οι αναλυτές ασφάλειας πληροφοριών έχουν μεγάλη ζήτηση. Ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες σε αυτούς τους τομείς μπορούν να αμείβονται αδρά για την εργασία τους.

Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε την καριέρα σας για το μέλλον αποκτώντας νέες δεξιότητες για να παραμείνετε πολύτιμες στο χώρο εργασίας παρά τη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.

Ζητήστε συμβουλές σταδιοδρομίας από έναν μέντορα

Ένας μέντορας μπορεί να επιταχύνει το επαγγελματικό σας ταξίδι καθοδηγώντας σας στη σωστή κατεύθυνση και παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε επαγγελματική επιτυχία.

Ένας μέντορας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνδέσετε με τους σωστούς πόρους, να σας προσφέρει κινητοποιητικές συμβουλές σταδιοδρομίας και να σας κρατήσει υπεύθυνους για τους στόχους σας.

Εάν ο τρέχων εργοδότης σας παρέχει ένα πρόγραμμα καθοδήγησης, επωφεληθείτε από αυτό θέτοντας ερωτήσεις στον μέντορά σας σχετικά με τις ευκαιρίες ανάπτυξης εντός της εταιρείας.

Γίνετε ειδικός στον τομέα σας

Σύμφωνα με Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, τον Ιανουάριο του 2022, δημιουργήθηκαν σχεδόν 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο αριθμός των απασχολουμένων ήταν περίπου 6,4 εκατομμύρια. Με το αυξανόμενο χάσμα δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να προσλάβουν και να καλύψουν θέσεις εργασίας για θέσεις υψηλής εξειδίκευσης.

Ίσως μπορέσετε να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο εργατικό δυναμικό γίνοντας ειδικός στον τομέα σας επενδύοντας σε τρόπους για να προωθήσετε τις γνώσεις σας. Είτε παρακολουθείτε διαδικτυακά σεμινάρια, επιστρέφετε στο σχολείο ή παρακολουθείτε μαθήματα κατάρτισης, η προσπάθεια επέκτασης της εμπειρίας σας μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη σταδιοδρομίας και αυξήσεις μισθών.

Συμμετέχετε σε εκδηλώσεις δικτύωσης

Οι εκδηλώσεις δικτύωσης σάς παρέχουν τις πιο πρόσφατες γνώσεις για τις τάσεις του κλάδου και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε το δίκτυό σας και να δημιουργήσετε ευκαιρίες για τον εαυτό σας. Φροντίστε να έχετε πρόχειρη την επαγγελματική σας κάρτα ή το βιογραφικό σας και να είστε έτοιμοι να πουλήσετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας και τις δεξιότητές σας σε αυτές τις επαγγελματικές εκδηλώσεις.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να συναντήσεις κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις μια υψηλά αμειβόμενη καριέρα.


Τι ακολουθεί: Αξιοποιήστε στο έπακρο τον μισθό σας

Καθώς σκέφτεστε τι είναι ένας καλός μισθός, σκεφτείτε πόσα χρειάζεστε για να ζήσετε άνετα ενώ διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας με σύνεση. Με το Credit Karma, μπορείτε να παρακολουθείτε την πίστωσή σας και να αρχίσετε να δημιουργείτε τις αποταμιεύσεις σας με το Credit Karma Money™ Save.