Τι είναι η ανταγωνιστική αμοιβή;  |  Intuit Credit Karma

Τι είναι η ανταγωνιστική αμοιβή; | Intuit Credit Karma

30 Ιουνίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Intuit Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Αν ψάχνετε για δουλειά, πιθανότατα θα συναντήσετε τη λέξη-κλειδί πρόσληψης “ανταγωνιστική αμοιβή”. Αν και αυτές οι δύο λέξεις ακούγονται δελεαστικές για άτομα που θέλουν να αυξήσουν τις δυνατότητες κερδών τους, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο τι σημαίνουν στην πραγματικότητα.

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε αυτόν τον όρο και τι σημαίνει για εσάς, θα εξετάσουμε τον ορισμό της ανταγωνιστικής αμοιβής, λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορούν να περιλαμβάνουν τα ανταγωνιστικά πακέτα αποζημίωσης και συμβουλές για το πώς να ζητήσετε ανταγωνιστική αμοιβή.Τι είναι η ανταγωνιστική αμοιβή;

Όταν πρόκειται για αποζημίωση, η ετικέτα “ανταγωνιστική” αναφέρεται σε αμοιβή που είναι συγκρίσιμη ή καλύτερη από την αγοραία αξία μιας θέσης.

Στο HR, ο ανταγωνιστικός μισθός είναι το μέσο ποσοστό αγοράς για τον ρόλο συν ένα ποσοστό αυτού του ποσοστού. Αυτό το ποσοστό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη φιλοσοφία αμοιβής της εταιρείας.

Σημαίνει επίσης ότι η αποζημίωση είναι ανταγωνιστική με αυτό που μπορούν να προσφέρουν άλλες εταιρείες για μια παρόμοια θέση στον ίδιο κλάδο και γεωγραφική περιοχή.

5 παράγοντες που καθορίζουν την ανταγωνιστική αμοιβή

Η αγοραία αξία μιας θέσης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η βιομηχανία και η τοποθεσία, επομένως είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αμοιβή μπορεί να ποικίλλει και δεν είναι απαραίτητα ένα συγκεκριμένο ποσό.

Ακολουθεί μια ανάλυση των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την αποζημίωση.

τι-καθορίζει-ανταγωνιστική-αμοιβήΕικόνα: τι-καθορίζει-ανταγωνιστική-αμοιβή

1. Θέση

Όταν προσπαθείτε να καθορίσετε έναν ανταγωνιστικό μισθό, η ίδια η θέση θα έχει συχνά ένα βασικό επιτόκιο αγοράς. Χρησιμοποιήστε αξιόπιστους βιομηχανικούς πόρους όπως Γραφείο Στατιστικών Εργασίας να υπολογίσετε το ποσό της αμοιβής για τον ρόλο σας.

Μόλις έχετε μια ιδέα για το μέσο επιτόκιο της αγοράς, χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό ως οδηγό για να αξιολογήσετε την ανταγωνιστικότητα των μισθών. Να θυμάστε ότι το εύρος μισθών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το ρόλο, επομένως βεβαιωθείτε ότι αναφέρεστε σε έναν ακριβή τίτλο εργασίας όταν κάνετε την έρευνά σας.

2. Επίπεδο εμπειρίας

Οι περισσότερες θέσεις προσφέρουν αμοιβή που ταιριάζει είτε με το επίπεδο εμπειρίας σας είτε με την εμπειρία που απαιτείται για τη δουλειά. Το αν ο ρόλος είναι βασικός, μεσαίος ή υψηλότερος συχνά καθορίζει το επίπεδο εμπειρίας που απαιτείται και το σχετικό εύρος μισθών.

Για παράδειγμα, οι θέσεις εισαγωγικού επιπέδου απαιτούν συνήθως μηδενική έως μικρή εμπειρία και συνήθως πληρώνουν λιγότερο από τις θέσεις μεσαίου επιπέδου, κάτι που μπορεί να απαιτεί αρκετά χρόνια εμπειρίας.

Η εκπαίδευση και οι πρακτικές σας δεξιότητες αντικατοπτρίζουν το επίπεδο εμπειρίας σας και η ζήτηση για το σύνολο των δεξιοτήτων σας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον καθορισμό ενός ανταγωνιστικού για εσάς μισθού.

3. Βιομηχανία

Ο κλάδος στον οποίο βρίσκεται η δουλειά που επιθυμείτε έχει τη δύναμη να επηρεάσει το επίπεδο των ανταγωνιστικών αμοιβών. Οι κερδοφόρες βιομηχανίες όπως η τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά μπορεί να έχουν πιο ανταγωνιστικές τιμές από άλλες βιομηχανίες για να εξασφαλίσουν τα καλύτερα ταλέντα.

Εάν δεν έχετε οριστεί σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, δοκιμάστε να κάνετε αίτηση για την ίδια θέση σε πολλούς κλάδους για να δείτε πώς μπορεί να διαφέρουν τα πακέτα αποζημίωσης. Για άτομα που στοχεύουν σε υψηλό μισθό, έρευνα έσοδα ανά κλάδο και απευθυνθείτε σε διαφορετικές εταιρείες για να βρείτε την πιο ανταγωνιστική αμοιβή για εσάς.

4. Γεωγραφία

Η τοποθεσία επηρεάζει επίσης τις μέσες τιμές αγοράς ενός δεδομένου είδους. Χώροι με υψηλότερο κόστος ζωής και υψηλότερους κατώτατους μισθούς μπορεί να αντισταθμίσουν περισσότερο αυτούς τους παράγοντες.

Για τις πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς και τις παροχές, δοκιμάστε να προσαρμόσετε την αναζήτησή σας σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Η BLS παράγει μισθολογικά στοιχεία με βάση την περιοχή, τη χώρα και πολλές μητροπολιτικές περιοχές.

5. Διαθεσιμότητα εργασίας

Όπως οι τιμές της αγοράς ποικίλλουν ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση, έτσι και οι μισθοί ποικίλλουν. Όταν μια θέση εργασίας έχει υψηλή ζήτηση αλλά στερείται προσφοράς, η αμοιβή είναι πιθανό να είναι πιο ανταγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά, εάν μια θέση είναι σε χαμηλή ζήτηση αλλά έχει πολλούς ειδικευμένους αιτούντες, αυτό πιθανότατα θα μειώσει το επιτόκιο της θέσης στην αγορά.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια ομάδα εργοδοτών που λειτουργεί υπέρ σας, δείτε αυτήν τη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Τι περιλαμβάνει ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποζημίωσης;

Η ανταγωνιστική αμοιβή δεν αφορά μόνο τον μισθό — στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ολόκληρο το πακέτο αποδοχών. Μάθετε για άλλα πιθανά οφέλη, όπως άδεια μετ’ αποδοχών, ασφάλιση, επιλογές συνταξιοδότησης και άλλα προνόμια.

Αδεια μετ ‘αποδοχών

Το ποσό της άδειας μετ’ αποδοχών που προσφέρει μια εργασία είναι σημαντικό μέρος οποιουδήποτε πακέτου αποζημίωσης. Η άδεια από τη δουλειά είναι σημαντική για την υγεία και την ευημερία σας και είναι επίσης απαραίτητη εάν κάτι αλλάξει στην προσωπική σας ζωή ή αν αρρωστήσετε.

Οι διακοπές μπορούν επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να θέσετε όρια στην εργασία για να αποτρέψετε την εξάντληση. Όταν μπορείτε να ισορροπήσετε τη ζωή και την εργασία σας, μπορείτε πιο εύκολα να διατηρήσετε την απόδοσή σας και να εργαστείτε για τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους.

Ασφάλεια υγείας

Η ασφάλιση υγείας είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του πακέτου αποζημίωσης. Οι εργαζόμενοι τείνουν να αξιολογούν την ασφάλιση υγείας ως ένα από τα τις πιο επιθυμητές παροχές σε εργαζομένουςσύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό μισθών του Robert Half, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι μια πολύτιμη πτυχή της ανταγωνιστικής αμοιβής.

Επιλογές συνταξιοδότησης

Οι εταιρείες μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν συνταξιοδοτικά προγράμματα ως μέρος του πακέτου αποζημίωσής τους. Ανάλογα με τον εργοδότη σας και τις επιλογές σας, μπορεί να είστε σε θέση να συνεισφέρετε ένα μέρος του μισθού σας σε ένα σχέδιο 401(k), 403(b) ή αποταμίευσης για να ξεκινήσετε την αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση.

Ο εργοδότης σας μπορεί επίσης να αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό των εισφορών σας. Αν ναι, σκεφτείτε να το επωφεληθείτε συνεισφέροντας το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό κάθε χρόνο, εφόσον μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά.

Αλλα οφέλη

Κατά την αξιολόγηση μιας προσφοράς εργασίας, ρωτήστε για άλλα οφέλη, όπως μπόνους, επιλογές μετοχών και κατανομή κερδών. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα.

  • Μπόνους υπογραφής
  • Μπόνους απόδοσης
  • Μπόνους μετεγκατάστασης
  • Επιλογές μετοχών
  • Σχέδιο κατανομής κερδών
  • Πρόσθετος προϋπολογισμός (π.χ. για υγεία ή εξέλιξη σταδιοδρομίας)
πράγματα-προς-διαπραγμάτευση-σε-ένα-ανταγωνιστικό-πακέτο-αποζημίωσηΕικόνα: πράγματα-προς-διαπραγμάτευση-σε-ένα-ανταγωνιστικό-πακέτο-αποζημίωσης

Πώς να ζητήσετε πιο ανταγωνιστικές αμοιβές

Οι περισσότεροι διευθυντές προσλήψεων αναμένουν να διαπραγματευτούν την αποζημίωση. Να θυμάστε ότι η ανταγωνιστική αποζημίωση καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι μοναδικοί για εσάς ως υποψήφιο. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες και προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε την αμοιβή που θέλετε με αυτά τα βήματα.

1. Επιλέξτε τις προτεραιότητές σας

Όταν ξεκινάτε τις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς, γνωρίζετε τις προτεραιότητες αποζημίωσης. Ένας υψηλότερος αρχικός μισθός μπορεί να είναι ένα σημαντικό σημείο διαπραγμάτευσης σε πολλές συζητήσεις μισθών, αλλά ανάλογα με τους περιορισμούς του προϋπολογισμού ή τις μισθολογικές κλίμακες της εταιρείας, μπορεί να μην είναι δυνατό.

Εάν συμβαίνει αυτό, σκεφτείτε ποιες άλλες μορφές αποζημίωσης μπορεί να είναι πολύτιμες για εσάς. Μπορεί να είστε πιο επιτυχημένοι εάν ζητήσετε ένα εφάπαξ μπόνους υπογραφής αντί για υψηλότερο μισθό ή μπορεί να αποφασίσετε ότι η μετοχή της εταιρείας ταιριάζει καλύτερα στους οικονομικούς σας στόχους.

2. Υποστηρίξτε τον ισχυρισμό σας με στοιχεία

Το να ζητάτε υψηλότερο αρχικό μισθό ή καλύτερα επιδόματα μπορεί να μην είναι αρκετό. Για να διαπραγματευτείτε με επιτυχία καλύτερες αποδοχές, πιθανότατα θα χρειαστεί να υποστηρίξετε μια ισχυρή υπόθεση. Χρησιμοποιήστε την έρευνα που έχετε συγκεντρώσει σχετικά με τις τιμές αγοράς για τη συγκεκριμένη θέση, τη γεωγραφική θέση και τον κλάδο σας ως απόδειξη στις διαπραγματεύσεις σας.

Θυμηθείτε, η ανταγωνιστική αμοιβή είναι τουλάχιστον ίση με το μέσο επιτόκιο της αγοράς ή καλύτερα, επομένως χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό για να καθοδηγήσετε αυτό που θέλετε. Υποστηρίξτε γιατί αξίζετε υψηλότερο μισθό ή καλύτερα προνόμια, επισημαίνοντας τα επιτεύγματα, τις δεξιότητες ή την εμπειρία σας που θα φέρουν αξία στη θέση.

3. Υποστηρίξτε ευγενικά τη θέση σας

Οι επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού αναμένουν διαπραγματεύσεις για τον μισθό τους, και ακόμη κι αν έχουν κάποιο περιθώριο κινήσεων, μπορεί να απαντήσουν λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός της θέσης αντιστοιχεί στο ποσό της αρχικής προσφοράς. Όταν συμβεί αυτό, είναι καλή ιδέα να απωθήσετε ευγενικά και να τους ζητήσετε να εξετάσουν το αίτημά σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να κάνετε πίσω με επαγγελματικό τρόπο, δοκιμάστε να πείτε τα εξής:

«Καταλαβαίνω ότι η θέση προορίζεται για τον προϋπολογισμό [insert amount]Ωστόσο, με βάση την αξία που μπορούν να προσφέρουν οι δεξιότητες και η εμπειρία μου στην ομάδα, θα εκτιμούσα την ευκαιρία να εξερευνήσω υψηλότερο μισθό από [insert desired amount].»

Αφού το πουν αυτό, μπορεί να σας ενημερώσουν ότι αυτό είναι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν ή μπορεί να επιστρέψουν με μια προσφορά που είναι καλύτερη από την αρχική.


Ποιο είναι το επόμενο?

Τώρα που ξέρετε τι σημαίνει ανταγωνιστική αμοιβή, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα οικονομικό σχέδιο. Επειδή η αμοιβή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις επαγγελματικές σας δυνάμεις, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε πρόσθετη εκπαίδευση ή πιστοποιήσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον μελλοντικό σας μισθό.