Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει τη διαγραφή φοιτητικού δανείου

Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει τη διαγραφή φοιτητικού δανείου

1 Ιουλίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Intuit Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το σχέδιο διαγραφής φοιτητικών δανείων του Προέδρου Μπάιντεν, διαψεύδοντας τις ελπίδες εκατομμυρίων Αμερικανών ότι θα εξαλείψει όλο – ή τουλάχιστον ένα μέρος – του ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου τους.

Σχεδόν το 45 τοις εκατό των δανειοληπτών φοιτητικών δανείων – περίπου 19 εκατομμύρια άνθρωποι – θα ακυρωθεί πλήρως το χρέος του ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου βάσει του σχεδίου.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου ο Μπάιντεν υπέγραψε ένα νομοσχέδιο ελάφρυνσης χρέους που περιείχε διάταξη για τον τερματισμό του τριετούς άτοκου μορατόριουμ στις πληρωμές φοιτητικών δανείων. Με το τέλος της ανακούφισης από την πανδημία, οι τόκοι για τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται τον Σεπτέμβριο και οι πληρωμές θα επαναληφθούν τον Οκτώβριο.

Βασικά φαγητά: Το Ανώτατο Δικαστήριο καταρρίπτει το σχέδιο διαγραφής δανείων του Προέδρου Μπάιντεν. Για να προετοιμαστείτε για την επανεκκίνηση των πληρωμών τον Οκτώβριο, ανατρέξτε στη σελίδα Πόροι φοιτητικού δανείου για να εξερευνήσετε τις επιλογές.


Εξηγείται η ελάφρυνση φοιτητικού δανείου

Περίπου 43 εκατομμύρια δανειολήπτες κατέχουν περισσότερα από 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη φοιτητικών δανείων. Πριν αποσυρθεί το σχέδιο του Μπάιντεν, περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για ελάφρυνση χρέους και 16 εκατομμύρια αιτήσεις εγκρίθηκαν, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Βασικά πλεονεκτήματα — Το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν θα είχε εξαλείψει το χρέος 10.000 δολαρίων για άτομα που κερδίζουν λιγότερα από 125.000 δολάρια το χρόνο (ή για παντρεμένα ζευγάρια που κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια από κοινού) και 20.000 δολάρια για όσους έλαβαν υποτροφίες του Pell.
  • Γιατί δεν τα κατάφερε; Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είχε την εξουσία να εφαρμόσει το γενικό σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους ως μέρος της έκτακτης ανάγκης COVID-19.
  • Επιγραφή Το πρόγραμμα θα κοστίσει περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.

Προετοιμασία για την αποπληρωμή φοιτητικού δανείου

Με το μορατόριουμ για τις πληρωμές φοιτητικών δανείων τώρα να έχει τελειώσει, τώρα είναι η ώρα να αναθεωρήσετε τα οικονομικά σας και να ετοιμαστείτε να πραγματοποιήσετε ξανά πληρωμές.

Τι μπορείς να κάνεις

  • Επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις σας. Ο υπεύθυνος δανείων μπορεί να συζητήσει μαζί σας επιλογές και να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλή κατάσταση με τα δάνειά σας. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος εξυπηρετεί το φοιτητικό σας δάνειο, μπορείτε να μάθετε με αυτό Ομοσπονδιακός πόρος φοιτητικής βοήθειας.
  • Επιβεβαιώστε τα στοιχεία πληρωμής σας. Κατά τον έλεγχο των στοιχείων του δανείου σας, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνσή σας και άλλα στοιχεία επικοινωνίας είναι ενημερωμένα.
  • Κάνω ένα σχέδιο. Εάν μπορείτε, αρχίστε να δημιουργείτε χώρο στον προϋπολογισμό σας για να επανεκκινήσετε τις πληρωμές του δανείου σας. Εάν πιστεύετε ότι θα έχετε πρόβλημα με τις πληρωμές, μπορείτε εξερευνήστε τις επιλογές αποπληρωμήςπεριεκτικός σχέδια αποπληρωμής προσανατολισμένα στο εισόδημα. Ρίξε μια ματιά εργαλείο προσομοιωτή δανείου στο StudentAid.gov για να δείτε ποια επιλογή ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
  • Ενοποιήστε τα δάνειά σας. Οι κάτοχοι ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για α δάνειο άμεσης εξυγίανσηςπου συνδυάζει τα φοιτητικά σας δάνεια σε ένα από έναν δανειστή και μία μηνιαία πληρωμή.
  • Σκεφτείτε μια νέα αρχή. Υπό το Υπουργείο Παιδείας Πρόγραμμα Νέας ΕκκίνησηςΟι δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμα φοιτητικά δάνεια μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν τις πληρωμές των δανείων τους σε καλή κατάσταση.
  • Κοιτάζω αναβολή ή υπομονή. Υπό ορισμένες συνθήκες, ενδέχεται να μπορείτε να αναβάλλετε τα ομοσπονδιακά δάνειά σας για έως και τρία χρόνια. Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για αναβολή, μπορεί να πληροίτε τα κριτήρια για ανοχή, η οποία μπορεί να καθυστερήσει ή να μειώσει τις πληρωμές σας για έως και 12 μήνες.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.