12 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα καλοκαιρινά ταξίδια παρά το υψηλό κόστος ταξιδιού

12 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα καλοκαιρινά ταξίδια παρά το υψηλό κόστος ταξιδιού

14 Ιουλίου, 2023 0 By admin
Σημείωση συντάκτη: Το Intuit Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να εξαντλήσουν τον προϋπολογισμό σας, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσετε το κόστος στο επόμενο ταξίδι σας. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές και στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε τα μέγιστα χρήματα.


Συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων σε αεροπορικά ταξίδια και ξενοδοχεία

1. Κάντε κράτηση για τις πτήσεις σας εκ των προτέρων

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μόνο περιορισμένο αριθμό θέσεων σε δημοφιλείς πτήσεις σε χαμηλότερες τιμές. Αυτές οι προσφορές συχνά εξαντλούνται γρήγορα, επομένως είναι σημαντικό να κλείσετε την πτήση σας το συντομότερο δυνατό. Μην ανησυχείτε αν περιμένατε – μερικές φορές αυτές οι πτήσεις δεν γίνονται κράτηση και μπορείτε να βρείτε προσφορές της τελευταίας στιγμής.

2. Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας

Αποφύγετε να πετάτε τις ημέρες αιχμής του ταξιδιού, όπως οι αργίες. Μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες ταξιδιωτικές προσφορές Τρίτη έως Πέμπτη ή Παρασκευή βράδυ έως Κυριακή πρωί. Μπορεί επίσης να είστε σε θέση να μειώσετε το κόστος πετώντας έξω αργά τη νύχτα. Η εποχικότητα, οι διακοπές, τα μεγάλα γεγονότα και ο καιρός μπορούν επίσης να προκαλέσουν διακυμάνσεις στις τιμές των δωματίων του ξενοδοχείου.

3. Χρησιμοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης ταξιδιών

Μια μηχανή αναζήτησης ταξιδιών όπως το Google Flights ή το Kayak μπορεί να σας βοηθήσει να συγκρίνετε τις τιμές σε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες. Και οι Πτήσεις Google έχουν μια λειτουργία ειδοποίησης τιμής που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την τιμή μιας πτήσης και να ενημερώνεστε όταν αλλάζει η τιμή.

4. Χρησιμοποιήστε ταξιδιωτικό πράκτορα

Αν και μπορεί να φαίνεται ξεπερασμένο, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για πτήσεις, ξενοδοχεία και άλλα ταξίδια. Συνήθως δεν υπάρχει χρέωση για εσάς επειδή ο ταξιδιωτικός πράκτορας λαμβάνει προμήθεια από την αεροπορική εταιρεία. Μπορούν επίσης να βρουν πτήσεις με έκπτωση συνεργαζόμενοι με εταιρείες ενοποίησης (εταιρείες που αγοράζουν μπλοκ θέσεων σε μειωμένη τιμή).

5. Πληρώστε με πόντους

Οι τακτικές αγορές ταξιδιωτικών πιστωτικών καρτών μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους και μίλια κάθε φορά που σαρώνετε. Μπορείτε να γυρίσετε και να εξαργυρώσετε τις ανταμοιβές σας για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και άλλα έξοδα ταξιδιού. Απλώς να γνωρίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξοικονομήσετε αρκετές ανταμοιβές για ταξίδια. Μπορείτε επίσης να κερδίσετε πολλούς πόντους εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας μια εφάπαξ κάρτα μπόνους εγγραφής.

6. Εγγραφείτε σε πρόγραμμα συχνών επιβατών

Τα προγράμματα συχνών επιβατών σάς ανταμείβουν που πετάτε με μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία ή ομάδα αεροπορικών εταιρειών. Τα καλύτερα προγράμματα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών σάς επιτρέπουν να κερδίσετε μίλια για το ταξίδι σας και να εξαργυρώσετε αυτές τις ανταμοιβές για πτήσεις. Μπορείτε επίσης να εξαργυρώσετε μίλια για μπόνους φαγητού και ποτών ή για αναβάθμιση.

7. Επωφεληθείτε από ειδικές εκπτώσεις

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μειωμένους ναύλους για ηλικιωμένους. Η απαίτηση ηλικίας για αυτούς τους ναύλους με έκπτωση ποικίλλει ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, αλλά συνήθως είναι 65 ετών και άνω. Η British Airways προσφέρει εξοικονομήσεις σε πτήσεις για μέλη της AARP. Ορισμένοι αερομεταφορείς – συμπεριλαμβανομένων των Alaska Airlines, American Airlines και Delta Air Lines – προσφέρουν στρατιωτικά ταξιδιωτικά οφέλη σε ενεργά μέλη σε ορισμένες αγορές. Εάν είστε φοιτητής, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για εκπτώσεις που προσφέρονται από αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa και η Qatar Airways. Και η United Airlines προσφέρει έκπτωση 5% σε επιβάτες μεταξύ 18 και 23 ετών που κάνουν κράτηση στην εφαρμογή United.

8. Πετάξτε σε μια οικονομική αεροπορική εταιρεία

Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν χαμηλότερους ναύλους από τους παραδοσιακούς αερομεταφορείς, αλλά ενδέχεται να χρεώνουν επιπλέον για πράγματα, χρεώσεις αποσκευών, γεύματα και αναθέσεις θέσεων.

9. Εγγραφείτε για ειδοποιήσεις μέσω email από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικούς ιστότοπους

Οι αεροπορικές εταιρείες, οι ιστότοποι ξενοδοχείων και ταξιδιών συχνά στέλνουν ειδοποιήσεις μέσω email με πληροφορίες σχετικά με ειδικές προσφορές και προσφορές.

10. Σκεφτείτε να πετάξετε σε άλλο αεροδρόμιο

Όταν πετάτε σε μια μεγάλη περιοχή του μετρό με πολλά αεροδρόμια, ο ναύλος μπορεί να είναι φθηνότερος σε ένα αεροδρόμιο από ένα άλλο. Ελέγξτε εναλλακτικά αεροδρόμια και δρομολόγια κατά τον καθορισμό της τιμής του εισιτηρίου.

11. Ταξιδέψτε εκτός εποχής

Ίσως μπορείτε να βρείτε φθηνότερες πτήσεις, φθηνότερα ξενοδοχεία και λιγότερα πλήθη ταξιδεύοντας εκτός εποχής.

12. Η συσκευασία είναι ελαφριά

Όσο λιγότερες αποσκευές μεταφέρετε, τόσο λιγότερα μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε τέλη αποσκευών – ειδικά για διεθνείς πτήσεις.


Ποιο είναι το επόμενο?

Τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να είναι ακριβά, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε το κόστος. Η εξοικονόμηση χρημάτων σε άλλους τομείς μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βάλετε λίγα περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας για ένα επερχόμενο ταξίδι.

Η συμπερίληψη ενός ταξιδιωτικού ταμείου στον προϋπολογισμό σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αφιερώσετε λίγα χρήματα κάθε φορά, ώστε να μην χρειάζεται να συγκεντρώσετε πολλά χρήματα ταυτόχρονα.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.