12 χειροτεχνίες από ελαφοκέρατα για να φτιάξετε και να διακοσμήσετε

12 χειροτεχνίες από ελαφοκέρατα για να φτιάξετε και να διακοσμήσετε

4 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Ένα από τα πράγματα που μας αρέσει να κάνουμε τον χειμώνα με τον άντρα μου είναι να περπατάμε στο δάσος αναζητώντας πεσμένα κέρατα. Είναι διασκεδαστικό να βρίσκουμε και μετά να φτιάχνουμε πράγματα για την καμπίνα μας. Αν και πολλές φορές η απλή τοποθέτηση ενός ελαφοκέρατου αρκεί για να διακοσμήσει. Εκτός από τα πεταμένα κέρατα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε συμβουλές και πόντους για χρήση σε χειροτεχνίες με ελαφοκέρατα. Ή, εάν είστε κυνηγός ή γνωρίζετε κάποιον που είναι, τότε ίσως μπορέσετε να πάρετε μερικά επιπλέον κέρατα για να τα χρησιμοποιήσετε στη διακόσμησή σας.

Αναζήτησα μερικές από τις πιο δημιουργικές χειροτεχνίες με ελαφοκέρατο για να σας δώσω λίγη έμπνευση για τα δικά σας έργα χειροτεχνίας. Οι παρακάτω 12 χειροτεχνίες με ελαφοκέρατα θα σας δώσουν μερικές καλές ιδέες και οδηγίες για το τι μπορείτε να κάνετε με τα ελαφοκέρατα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

χειροτεχνία με ελαφοκέρατο

Τυχαίνει να είμαι παντρεμένος με έναν επιτυχημένο κυνηγό που είναι πρόθυμος να μου δώσει μερικά από τα μικρότερα κέρατα ελαφιού. Λειτουργεί καλά όταν δεν μπορούμε να βρούμε υπόστεγα κέρατων. Αν και ο σύζυγός μου και εγώ λατρεύουμε να κάνουμε πεζοπορία στο δάσος το χειμώνα ελπίζοντας να βρούμε κέρατα, είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν. Εκτός από το να βρείτε τα κέρατα μόνοι σας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε κέρατα από κάποιον άλλο. Έχω δει ελαφοκέρατα σε πολλές πωλήσεις ακινήτων, εμπορικά κέντρα με αντίκες και υπαίθριες αγορές.

Χειροτεχνίες ελαφοκέρατου για να δοκιμάσετε

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχουν πολλές διακοσμητικές χρήσεις για να κρεμάσετε απλά κέρατα στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε τα για πορτοφόλια, θήκες κοσμημάτων και πετσέτες. Αφήστε τα φυσικά ή βάψτε τα με μονόχρωμο ή μοτίβο. Βασικά, αν ξέρετε πώς να τοποθετήσετε την κόρνα στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε τόσα πολλά από εκεί.

1. Μεταμορφώστε το βουνό των ελαφοκέρατων

μεταμόρφωση των κέρατων ελαφιού
ΟΔΗΓΙΕΣ: DIY διακόσμηση τοίχου από ελαφοκέρατα

Για να προσθέσω λίγο κομψότητα στην παλιά βιτρίνα του συζύγου μου με ελαφοκέρατα, έβαψα το ξύλινο υπόστρωμα και το κομμάτι του κρανίου λευκό. Προηγουμένως, το μέρος του κρανίου ήταν τυλιγμένο με δέρμα και το ξύλο ήταν βαμμένο μέτρια δρυς. Έπρεπε επίσης να ξανακάνω λίγο το δερμάτινο μέρος με το Snow-tex. Λειτουργεί σαν γούρι και τώρα δεν με πειράζουν τα κέρατα που κρέμονται στον τοίχο.

2. Σχεδιάστε ένα κέρατο ελαφιού

ζωγραφισμένη διακόσμηση με γάντζο ελαφιού
ΠΗΓΗ: 25 Απλές Ιδέες Διακόσμησης DIY

Μια διασκεδαστική ιδέα είναι να ζωγραφίσετε ένα κέρατο ελαφιού για να του δώσετε μια καλλιτεχνική αίσθηση. Στη συνέχεια, απλά τοποθετήστε το σε ένα τραπεζάκι σαλονιού ή κρεμάστε το για να το χρησιμοποιήσετε ως γάντζους τοίχου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διακοσμήσετε με κέρατα ελαφιού.

3. Πώς να τοποθετήσετε τα κέρατα ελαφιού σε μια σανίδα

χειροτεχνία με ελαφοκέρατο
Μάθημα: Αρκετά άνετο κορίτσι

Είτε κρατάτε ένα μέρος του κρανίου συνδεδεμένο όπως φαίνεται παραπάνω είτε κόβετε αυτό το μέρος με ένα σιδηροπρίονο, πρέπει πρώτα να ανοίξετε μια τρύπα από όπου θέλετε να τοποθετήσετε ένα μπουλόνι. Αυτό το παράδειγμα δείχνει πώς να στερεώσετε τα κέρατα μέσα από το τμήμα του κρανίου, αλλά μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα τρυπώντας το πραγματικό κέρατο. Ανάλογα με τη χρήση που προορίζετε, μπορείτε να τα κρεμάσετε από τη δεξιά πλευρά προς τα πάνω ή ανάποδα. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες έμπνευσης για το πώς να τοποθετήσετε και να χρησιμοποιήσετε τα τοποθετημένα κέρατα.

4. Κρεμάστε παλτό από τοποθετημένα κέρατα

κρεμάστρα παλτό ελαφιού
ΠΗΓΗ: Deco καλλιτέχνης

Η κρεμάστρα μπορεί να είναι μόνο ένα σετ ελαφοκέρατων ή πολλαπλά σετ. Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση με τον τρόπο που τελειώνετε την ξύλινη επένδυση καθώς και τα κέρατα. Τα κέρατα φαίνονται υπέροχα στο φυσικό τους φινίρισμα, αλλά προσθέστε χρώμα που ταιριάζει στο στυλ σας.

5. Τοποθετήστε κέρατα ελαφιού για να κρατάτε μπουκάλια κρασιού

θήκη για μπουκάλια κρασιού ελαφιού
ΠΗΓΗ: Ασφάλεια

Σταυρώστε πολλά κέρατα μεταξύ τους για να χωρέσουν πολλά μπουκάλια κρασί. Μόλις μάθετε τη θέση των κεράτων όπως θέλετε, βοηθάει να σημειώσετε με μια αιχμηρά πού ενώνονται ή πού πρέπει να στερεωθεί κάθε κέρατο ξεχωριστά στον πίνακα. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις τρύπες σας και περάστε ένα μπουλόνι μέσα από τα κέρατα και το ξύλο. Μόλις περάσει το μπουλόνι, στερεώστε το με ένα παξιμάδι.

Βρήκα επίσης ένα σεμινάριο για ένα ράφι κρασιού από ελαφοκέρατο που πηγαίνει σε ένα τραπέζι. Οι λεπτομερείς οδηγίες καθιστούν εύκολη την παρακολούθηση.

επιτραπέζια βάση για μπουκάλια κρασιού ελαφιού
Μάθημα: O/C MHZ

Αυτή η θήκη για μπουκάλια κρασιού θα ήταν μια τόσο ωραία προσθήκη σε μια ρουστίκ τραπεζαρία ή μπαρ.

6. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα δέντρα από κέρατα

ελάφια
Μάθημα: Τέσσερις βελανιδιές χειροτεχνίες

Εάν έχετε τόρνο, μπορείτε να δημιουργήσετε μερικά πολύ ωραία πράγματα με κέρατα. Αυτά τα μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα ελαφοκέρατο σε κομψό ντεκόρ.

7. Φτιάξτε μερικούς εύχρηστους διακόπτες ελαφιού

διακόπτες κόρνας
Μάθημα: Φάρμα Blue Fox

Οι σύνδεσμοι κατασκευάζονται εύκολα από τις άκρες των κεράτων. Αν σας αρέσει να πλέξετε, ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα για να κουμπώσετε ένα χειροποίητο πουλόβερ.

κέρατα από πηλό
ΠΗΓΗ: 11 Εύκολα Πράγματα για Φτιάξιμο με Πηλό Μοντελοποίησης

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε αληθινά κέρατα, μπορείτε ακόμα να διακοσμήσετε με κέρατα με άλλους τρόπους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε το δικό σας με πηλό μοντελοποίησης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα σε συσκευασία δώρου ή εμφανίστε τα με άλλη ρουστίκ διακόσμηση.

8. Ενσωματώστε ένα κέρατο ελαφιού σε ένα στεφάνι

φτιάξτε το δικό σας χριστουγεννιάτικο στεφάνι από ελαφοκέρατα
ΠΗΓΗ: 25 Ιδέες Χριστουγεννιάτικων Στεφανιών DIY

Τα ελαφοκέρατα είναι τέλεια για προσθήκη σε σπιτικά στεφάνια. Προσθέτει μια ρουστίκ πινελιά που είναι ιδιαίτερα ωραία για ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

9. Βάση κοσμημάτων από ελαφοκέρατο

θήκη κοσμήματος από ελαφοκέρατο
ΠΗΓΗ: Creative DIY Jewelry Holders

Εδώ είναι ένας χρήσιμος και διακοσμητικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα κέρατα ελαφιού. Τοποθετήστε τα ζωγραφισμένα κέρατα σε έναν ξύλινο δίσκο και στη συνέχεια τοποθετήστε τον στη συρταριέρα σας ως θήκη κοσμημάτων.

10. Κεντρικό κομμάτι με DIY Yarn Wrapped Horns.

Χειροτεχνία από ελάφια με τυλιγμένο νήμα DIY
μάθημα: A La Crate προς ενοικίαση

Ένας διασκεδαστικός τρόπος να κρατάτε σετ κέρατων μαζί είναι να τα τυλίξετε με νήμα. Στη συνέχεια, απλά προσθέστε ένα κερί ή λουλούδια στο κέντρο για ένα μοναδικό κεντρικό κομμάτι.

11. Καλάθι DIY με χερούλι από κέρατο

ένα καλάθι με λαβή από κέρατο
μάθημα: Τέσσερις βελανιδιές χειροτεχνίες

Αναβαθμίστε ένα απλό καλάθι με μια διασκεδαστική και ρουστίκ λαβή από ελαφοκέρατο. Αυτή είναι μια υπέροχη εμφάνιση για ένα δωμάτιο σε ρουστίκ στυλ.

12. DIY λάμπα κέρατου

DIY λάμπα ελαφοκέρατου
μάθημα: Η σελίδα του κυνηγιού

Αυτό το φωτιστικό ελαφιού είναι πιο εύκολο να κατασκευαστεί από ό,τι φαίνεται. Απλώς παρακολουθήστε το βίντεο με τις οδηγίες για πλήρεις οδηγίες.

Περισσότερες χειροτεχνίες με κέρατο για να δοκιμάσετε

Χρησιμοποιήστε μικρά κέρατα ή ακόμα και κόψτε ένα μεγαλύτερο κέρατο για αυτές τις ιδέες. Σιδηροπρίονο και τρυπάνι ή τα βασικά εργαλεία που θα χρειαστείτε.

  • Ανοίξτε μια τρύπα στη βάση και τοποθετήστε ένα πώμα κρασιού, μπρελόκ ή ανοιχτήρι κρασιού. Χρησιμοποιήστε κόλλα craft E6000 στο άκρο του ένθετου για ασφαλή στερέωση.
πώμα κρασιού κραφτ
ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ AMAZON
  • Κόψτε το κέρατο ελαφιού σε μικρά στρογγυλά για να το χρησιμοποιήσετε ως κουμπιά. Ανοίξτε δύο τρύπες στη μέση και γυαλίστε απαλά. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά για να διακοσμήσετε μαξιλάρια, κουρτίνες, τραπέζια και πολλά άλλα.
  • Συνδέστε ένα ελαφοκέρατο στο άκρο ή στο πλάι μιας μεταλλικής κουρτίνας u-link χρησιμοποιώντας κόλλα E6000.
  • Κολλήστε ένα πιάτο κεριού στα κέρατα για μια ρουστίκ θήκη κεριών εμπνευσμένη από την Pottery Barn.
κηροπήγιο κέρατου
ΠΗΓΗ: Αχυρώνας κεραμικής

Εκτός από αυτές τις χειροτεχνίες με ελαφοκέρατο, μπορείτε απλά να τις εμφανίσετε σε ένα τραπέζι ή ράφι, σε ένα γυάλινο βάζο ή οπουδήποτε στο κέντρο.

Η διακόσμηση με ελαφοκέρατα δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη με αυτές τις χειροτεχνίες με ελαφοκέρατα!